duminică, 16 noiembrie 2014

Romanii din SUA le multumesc romanilor din tara ca au iesit in strada

Romanii din Statele Unite multumesc romanilor din Romania care in numar de zeci de mii au protestat in marile orase ale tarii pentru ca guvernul sa asigure accesul la vot pentru romanii din diaspora.

Romanian Community Coalition, cunoscuta si sub numele de "Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei", co-initiatoare a prezentei scrisori, este cea mai mare organizatie a romanilor din Statele Unite, infiintata cu scopul de a oferi o voce comunitatii romanesti, a intari relatia dintre Romania si Statele Unite si de a sprijini lupta impotriva coruptiei din Romania.

"Dragi romani din Romania,

Comunitatile romanesti din Statele Unite va multumesc pentru solidaritatea cu romanii din diaspora pe care ati manifestat-o cu ocazia protestelor din tara, unde ati cerut de la politicieni respect si garantarea unor drepturi fundamentale, cum ar fi dreptul la vot.

Ne-au impresionat pana la lacrimi pancardele cu mesaje de genul "Lasati diaspora sa voteze", "Votul nu e o lozinca, ci un drept" sau "Vot liber si corect pentru toti". 

De la caderea regimului comunist pana in prezent au fost sute de proteste in Romania pentru marirea salariilor, pentru marirea pensiilor ori impotriva guvernului. Acestea insa au fost primele proteste in care s-a cerut garantarea de catre guvern a dreptului fundamental la vot. Politicienilor le e mai frica de vot decat de glont, a spus Abraham Lincoln. Din acest motiv pe noi vor sa ne opreasca sa votam, iar voua sa va cumpere votul.

Ce am invatat aici este ca atunci cand cetatenii realizeaza puterea care sta in mana lor prin vot, politicienii incep sa tremure si sa asculte. Prin iesirea voastra in strada pentru principii, nu doar ca-i veti face pe politicienii romani sa va asculte, dar ati dat sansa lumii intregi sa va sprijine. Mai mult, protestele voastre au fost primele proteste de la Revolutie cand s-au cerut drepturi pentru altii. Am spune, au fost primele proteste altruiste.

De atatia ani am vazut o clasa politica corupta, care s-a preocupat numai de bunastarea propriei gasti, in timp ce restul romanilor sufereau in saracie. Acum insa am vazut zeci de mii de romani hotarati iesind in strada cu gandul la un viitor mai bun pentru ei si pentru altii. Ce ati facut este un progres enorm pentru Romania!

Prin gestul vostru ati ridicat o natiune ingenunchiata de un grup de politicieni corupti si retrograzi si ati dat speranta pentru milioane de romani ca "se poate". 

Desi suntem departe de Romania, inima noastra a ramas mereu acasa, la tara natala si la voi. Dorim o Romanie mai buna si mai prospera, ca macar voi sa va puteti realiza in tara daca doriti. 

Romania are un potential enorm daca este condusa de oameni responsabili, care isi iubesc tara si neamul. Sta in alegerea noastra, in votul nostru de duminica, cui sa dam carma tarii pentru urmatorii cinci ani. Credem in puterea de schimbare a votului, de aceea facem sute de kilometri sa putem vota.

Voi in tara sunteti mai multi ca noi insa, si aveti sectii de votare mai aproape. Iesiti la vot duminica si explicati-le prietenilor si familiei de ce e important sa voteze.

Soarta tarii e in mainile noastre acum. De luni incolo va fi in mainile celui nou ales. Alegeti bine! Veniti la vot, nu lasati pe altii sa decida pentru voi. Impreuna putem sa ne luam Romania inapoi si sa o ajutam sa prospere pentru binele tuturor.

Va multumim inca o data pentru solidaritate si va suntem alaturi!"Pr. Chris Terhes - Presedinte, Romanian Community Coalition
Marian Petruta - Presedinte, North American Romanian Press 
Association (NARPA)
Ady Simion - Presedinte, “Romani in Los Angeles”
Vasile Bouleanu - Purtator de cuvant, Illinois Romanian-American 
Community
Neculai Popa - Presedinte, Consiliul Romano-American
Simona Botezan – "Miorita USA" Cultural Association, Sacramento, 
California
Simona Bonica - Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO), Niles, IL
Daniel Suciu - Administrator grupuri Facebook "Comunitatea romanilor 
din America" si "Comunitatea romanilor din Los Angeles"

ZIARE ROMANESTI DIN STATELE UNITE

Dwight Luchian - Patton – Director Clipa Magazine, Anaheim, California
Vera Luchian - Patton – Editor Clipa Magazine
Viorel Nicula - Director “Miorita” USA Newspaper, Sacramento, California
Steven Bonica - Editor-in-chief, Romanian Tribune Newspaper, Chicago IL
Lucian Oprea - Publisher, Gandacul de Colorado Newspaper
Ioan Ciorba - Director, Romanian Times Newspaper, Portland, OR

PREOTI, PROFESORI, DOCTORI, ALTII

Pr. Dr. Petru Stinea - Comunitatea greco-catolica din Cleveland, Ohio
Pr. Vasile Gorzo - Biserica "Sf. Maria", Los Angeles
Pr. Calin Tamiian - Biserica "Sf. Ioan Evanghelistul" Oxnard, California
Pr. Radu Titotean - Comunitatea greco-catolica, New York
Pr. Cristian Laslo - Comunitatea greco-catolica, Dearborn, Michigan
Pr. Gabriel Didita - Newburgh, Indiana
Pr. Michael Kirila - Mesa, Arizona
Prof. Univ. Muscutariu, Ioan - Cleveland, Ohio
Dr. Cristina Barba - Tustin, California
Eugen Moiescu – Chicago, IL
Alex Damian - California
Anca Longodor - Placentia
Calin Vasutiu - Irvine, CA
Delia Pintea - Santa Monica
Diana Deac - Orange
Doina Pintea - Los Angeles
Elena Popa - Los Angeles
Emilia Johnson - Seatle
Georgeta Valean - Laguna Beach
Gina Dobbs - Irvine, CA
Ioan Mezei - Irvine, ca
Ioana Ciupe - yorba linda
John Dumitrascu - Los Angeles
Mihai Jurcau - Denver, CO
Mihai Karol - NJ
Mircea Bodea - Villa Park,Californi
Petre Dan - Anaheim, California
Terezia Dan - Anaheim, California
Vasile Coman - Corona, CA
Viorica Moldovan - Tustin, CA
Virgil Trufasiu - Los Angeles
Sorin si Daniela Valeanu - Exeter, Devon UK
 Sursa: amosnews.ro


Update: E 01:30 am, iar la Munchen romanii s-au adunat deja la sectia de vot, pregatiti sa reziste toata noaptea in frig pentru a putea vota cat mai multi! La fel se intampla la Londra!

Niciun comentariu: